U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / nieuws / overzicht
 
Nieuwsberichten
Filter: 
 filter 
Sortering: 
Weergave: 

Er zijn 2 nieuwsberichten gevonden.

1 juli 2020
Wijziging tarieven opleidingen per 1 juli 2020

Jaarlijks worden per 1 juli de tarieven van ons vaste opleidingsaanbod aangepast.

 

Hierbij wordt gekeken naar de stijging van de kosten van levensonderhoud (CPB - CPI Consumentenprijsindexcijfer alle huishoudens) en de gerealiseerde cao-loonstijging.

 

Deze stijgingen bedragen:
• De inflatie in de periode mei 2019 – april 2020: 1,40%
• De cao-loonstijging per 1 januari 2020 van 5,26%

 

Vorig jaar heeft geen tariefswijziging plaatsgevonden, maar dit jaar zijn de inflatie en hogere loonkosten niet meer op te vangen.

 

Gezien de stijgende kosten heeft het bestuur van de stichting Railcenter besloten de (uur)tarieven per 1 juli 2020 te verhogen met 4%. Dit komt neer op een prijsaanpassing van ons opleidingsaanbod van gemiddeld 1,9%.

 

De nieuwe prijzen van de opleidingen staan inmiddels op de website.

details

1 november 2019
Afscheid van een goeroe!?!

Op donderdag 31 oktober namen we in het bijzijn van veel (ex)collega's afscheid van Martin Hartensveld. Hij gaat, na bijna 43 jaar werken in de spoorsector, van zijn welverdiende pensioen genieten.


Martin startte in 1977 bij de NS als aspirant vakman, was ruim 10 jaar bedrijfsopleider bij NS Opleidingen en werkte vanaf 2001 als programmamanager bij Railcenter (toen nog Railinfra Opleidingen). In die rol was hij de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de afdelingen Spoorbouw/Kunstwerken en Veiligheid. Hij was de trekker van het monsterproject ‘Digitaal Veiligheidspaspoort’, dat in 2012 startte en waar al ruim 88.000 medewerkers uit de branche aan hebben deelgenomen.

We gaan zijn kennis en kunde heel erg missen, maar vooral ook zijn humor en warmte. We wensen hem samen met zijn gezin nog veel fijne en gezonde jaren toe!

details


Er zijn 2 nieuwsberichten gevonden.