U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / overzicht
 
Examen selecteren
Vakgebied: Veiligheidstraining Digitaal Veiligheidspaspoort

Iedereen die toegang wil tot werkplekken aan de railinfra (trein of metro) moet in het bezit zijn van het Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP). Het DVP-programma heeft als doel om de veiligheid aan het spoor en het veiligheidsbewustzijn van iedereen die in de railinfra werkt te verbeteren. Het programma bestaat uit twee delen: een training (gedrag) en een toets (kennis). Afhankelijk van het werkveld waarin je werkt leg je een specifieke toets af. Je moet trouwens ook een DVP bezitten als je in het werkgebied tram de functie vhp-tram wilt uitoefenen. Als je al in het bezit bent van een DVP kun je deze ook uitbreiden met een extra werkgebied door het afleggen van een andere toets.


Toelatingsvoorwaarde/taaleis

Het is van belang dat deelnemers de voertaal van de training (NL, ENG of DUI) begrijpen en voldoende spreken om actief deel te kunnen nemen. De trainingen zijn ontwikkeld voor taalniveau TSI-2 (kan praktische situaties aan, kan vragen stellen en beantwoorden).

 

Bekijk hier het locatieschema en de adressen.


Voor hulp bij het maken van de juiste keuze klik je hier.

 


DVP behalen | Veiligheidstraining 'Spoor jij wel?'

De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ is bestemd voor medewerkers die een Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP) willen behalen en voor medewerkers die hun DVP voor 01-01-2022 hebben behaald en de Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ nog niet hebben gevolgd.

DVP verlengen | Bouwstenen

Houders van een Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP), die al hebben deelgenomen aan de Veiligheidstraining 'Spoor jij wel?, dienen jaarlijks een bouwsteentraining te volgen.

DVP overigen