U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / beveiligingsvakbekwaamheden / ontwerper tijdelijke voorzieningen
Beveiligingsvakbekwaamheden:
Ontwerper tijdelijke voorzieningen
Omschrijving

Het ontwerpen en aanbrengen van tijdelijke voorzieningen is een aantoonbare beheersmaatregel op het risico van botsingsgevaar. Het ontwerpen van tijdelijke voorzieningen is daarom een kritische taak in het kader van de erkenningsregeling.

 

Toelatingsvoorwaarden
Bij de inschrijving voor het examen heeft de werkgever vastgesteld dat de kandidaat aan de toelatingsvoorwaarden voldoet. De toelatingsvoorwaarden van de Ontwerper tijdelijke voorzieningen staan vermeld in het certificeringsschema op de website van de Stichting railAlert. De werkgeversverklaring kan als upload bij het BTC worden aangeboden.

 

Onderdelen certificeringstraject

Casustoets
Het schriftelijk casusexamen bestaat uit vier casussen. Twee casussen gaan over het ontwerpen van tijdelijke voorzieningen (gepland of storing) en het schrijven van een bijbehorend testplan. Twee casussen gaan over het controleren van ontwerpen tijdelijke voorzieningen en testplannen. Twee aspecten zijn belangrijk bij het ontwerpen tijdelijke voorzieningen: de beschikbaarheid en de veiligheid. Het aspect veiligheid is kritisch. Als de kandidaat veiligheidsgerelateerde fouten heeft gemaakt in het ontwerp of tijdens het controleren van een ontwerp veiligheidsgerelateerde fouten over het hoofd ziet, is hij gezakt voor het examen.

Duur
Casustoets:        180 minuten

Documenten
- Certificeringsschema OTV
- Reglement Beoordeling van Vakbekwaamheid

 

 

Onderdeel      Prijs
  • Casustoets Ontwerper tijdelijke voorzieningen
  € 2.028
start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
Heb je interesse in het afleggen van dit examen?
Neem dan contact met ons op:

Telefonisch: 033 467 4392
Per e-mail: info@b-t-c.nl