U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / veiligheidstraining digitaal veiligheidspaspoort / veiligheidsbewustzijnstraining (metro)
Metro: Veiligheidsbewustzijnstraining
Omschrijving

De Veiligheidsbewustzijnstraining Metro is bestemd voor medewerkers die zich voor het uitvoeren van werkzaamheden op de Metrobaan begeven en voor dit werkgebied een Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP) willen behalen.
 

Uitzonderingen zijn:

 

De Veiligheidsbewustzijnstraining Metro
In de Veiligheidsbewustzijns training Metro staat het vergroten van het veiligheidsbewustzijn centraal. Deelnemers gaan in discussie over herkenbare praktijksituaties. De trainer gaat met de deelnemers in gesprek over de veiligheidsdilemma’s die zij kunnen tegenkomen tijdens het werk. Daarbij wordt telkens de link gelegd met de Life Saving Rules. Actieve deelname aan de Veiligheidsbewustzijnstraining Metro is een voorwaarde voor het behalen van het certificaat.

De toets Veiligheid en Toegang Op de Metrobaan (VTOM)
Aansluitend op de Veiligheidsbewustzijnstraining Metro maken de deelnemers de toets VTOM. Deze toets wordt digitaal afgenomen onder toezicht van een toezichthouder. De toets bestaat uit 24 meerkeuzevragen. Om een certificaat te behalen moet de deelnemer minimaal 20 vragen goed beantwoorden. Bij een onvoldoende resultaat kan de deelnemer de toets direct herkansen. De maximale tijdsduur per toets/poging bedraagt 40 minuten.

Deelnemers die na twee pogingen een onvoldoende resultaat hebben behaald voor de toets VTOM, kunnen opnieuw worden ingeschreven voor een herkansing van twee pogingen. RailAlert heeft vastgesteld dat wanneer een deelnemer na in totaal zes pogingen niet is geslaagd, de medewerker voor een periode van minimaal één jaar uitgesloten wordt van werken op de Metrobaan.
 

Wil men naast het werkgebied Metro ook in het werkgebied Trein gaan werken dan kan ingeschreven worden voor de toetsen VTOS en VTOM. Voor het afleggen van beide toetsen heeft de deelnemer maximaal twee uur de tijd (inclusief herkansingen).

Verplichte voorbereiding op de toets VTOM
Het is belangrijk dat deelnemers vooraf het leerprogramma Veiligheid en Toegang Op de Metrobaan  (VTOM) doornemen en de oefenvragen maken: www.railalert.nl/e-learning. Om de slagingskans te verhogen, verzoeken wij met klem hier op toe te zien. Tijdens de training wordt geen aandacht besteed aan de inhoud van de toets.

Veiligheidsbewustzijnstraining en toets in andere talen
De Veiligheidsbewustzijnstraining Metro en de toets VTOM zijn ook beschikbaar in de Engelse taal.

 

Locaties
De Veiligheidsbewustzijnstraining Metro wordt op meerdere (vaste) locaties verzorgd. Klik hier voor het locatieschema en de adressen.

Vragen?
Met vragen over de talen, voorwaarden, data en mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen: per e-mail op info@railcenter.nl of telefonisch op 033 – 467 47 27.

Wilt u meer informatie over het DVP? Raadpleeg de website van railAlert
RailAlert biedt een helpdeskpagina aan op haar website. U krijgt daar onder andere informatie over:

  • voor wie en wanneer een DVP pas geldt
  • de stappen die gezet moeten worden om in het bezit te komen van een DVP
  • registratie van persoons- en certificaatgegevens en het invoeren van pasfoto’s in het DVP-systeem
  • veel gestelde vragen
 

Onderdeel      Prijs
  • Veiligheidsbewustzijnstraining Metro
  € 123 (tot 01-03-2022)
  • Veiligheid en Toegang Op de Metrobaan
  € 52 (tot 01-03-2022)
  • Veiligheid en Toegang Op het Spoor
  € 52 (tot 01-03-2022)
start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
20-05-21 Amsterdam 12:30 - 16:45 6 toon
 inschrijven