U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / veiligheidstraining digitaal veiligheidspaspoort / veiligheidstraining 'spoor jij wel?' (duits)
Trein/metro: Veiligheidstraining 'Spoor jij wel?' (Duits)
Omschrijving

De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Duits is bestemd voor medewerkers die een Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP) willen behalen en voor medewerkers die hun DVP voor 01-01-2022 hebben behaald en de Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ nog niet hebben gevolgd.

 

De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Duits
De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Duits heeft het vergroten van het veiligheidsbewustzijn als doel. Deelnemers gaan aan de slag met herkenbare praktijksituaties en wat je kunt doen om de veiligheid te verbeteren. Veiligheid start bij jezelf, dus hoe bekijk jij veiligheid? Neem je verantwoordelijkheid voor jezelf, je collega’s en de organisatie? Kortom: Wat ga jij doen om de veiligheid te vergroten? Actieve deelname aan de Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Duits is een voorwaarde voor het behalen van het certificaat.

 

Toegangsvoorwaarde/taaleis

Het is van belang dat deelnemers de voertaal van de training (NL, ENG of DUI) begrijpen en voldoende spreken om actief deel te kunnen nemen. De trainingen zijn ontwikkeld voor taalniveau TSI-2 (kan praktische situaties aan, kan vragen stellen en beantwoorden).

 

Toetsen

Let op! Het is belangrijk om je bewust te zijn van de verschillen tussen de werkgebieden ‘Spoor’ en ‘Perron’!

 

Aansluitend op de Veiligheidstraining 'Spoor jij wel?' maken de deelnemers de toets VTOS/VTOSp en/of VTOM. Deze wordt digitaal afgenomen onder toezicht van een toezichthouder. Elke toets bestaat uit een aantal meerkeuzevragen. Om een certificaat te behalen moet minimaal 80% van de vragen goed worden beantwoord:

 

WERKGEBIED

TOETS

AANTAL VRAGEN

MINIMAAL GOED

Spoor

VTOS

28

23

Perron

VTOSp

20

16

Metro

VTOM

24

20


Bij een onvoldoende resultaat kan de deelnemer de toets direct herkansen. De maximale tijdsduur per toets/poging bedraagt 40 minuten.

 

Deelnemers, die na twee pogingen een onvoldoende resultaat hebben behaald voor de toets VTOS/VTOSp/VTOM, kunnen opnieuw worden ingeschreven voor een herkansing van twee pogingen. Stichting railAlert heeft vastgesteld dat wanneer een deelnemer na in totaal zes pogingen niet is geslaagd, de medewerker voor een periode van minimaal één jaar uitgesloten wordt van werken in gevarenzone A, nabijheidszone B of op de bouwplaats.

 

Wil men zowel in het werkgebied Spoor of Perron als in het werkgebied Metro gaan werken, dan kan ingeschreven worden voor de toetsen VTOS+VTOM of VTOSp+VTOM. Voor het afleggen van twee toetsen heeft de deelnemer maximaal twee uur de tijd (inclusief herkansingen).

 

Medewerkers die in het bezit zijn van de bevoegdheid 'Spoor' mogen ook aan de slag in het werkgebied 'Perron'. Andersom is dit dus niet het geval.

 

Verplichte voorbereiding op de toetsen VTOS/VTOSp/VTOM
Het is belangrijk dat deelnemers vooraf het juiste leerprogramma doornemen en de oefenvragen maken. Om de slagingskans te verhogen, verzoeken wij met klem hier op toe te zien. Tijdens de training wordt geen aandacht besteed aan de inhoud van de toets.

 

Leerprogramma’s:

 

 

Anderstaligen
De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Duits vindt standaard in het Duits plaats. Het is ook mogelijk om medewerkers in te schrijven voor een Nederlandse of Engelse uitvoering van de Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’.

 

De toetsen VTOS, VTOSp en VTOM zijn beschikbaar in deze talen:

 

  • VTOS: Nederlands, Duits, Pools, Engels en Turks
  • VTOSp: Nederlands, Duits en Engels
  • VTOM: Nederlands en Engels

 

De gewenste taal van de toets(en) kan op de dag zelf bij de trainer kenbaar worden gemaakt.

 

Locaties
De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Duits wordt op meerdere (vaste) locaties verzorgd. Klik hier voor het locatieschema en de adressen.

 

Vragen?
Met vragen kunt u contact met ons opnemen:

 

Wilt u meer informatie over het DVP?
Raadpleeg dan de website van Stichting railAlert:

 

  • Algemene informatie over het veiligheidsprogramma: hier
  • Veel gestelde vragen: hier
 

Onderdeel      Prijs
  • Veiligheid en Toegang Op de Metrobaan
  € 52
  • Veiligheid en Toegang Op het Perron
  € 52
  • Veiligheidstraining "Spoor jij wel?"
  € 190
  • Veiligheid en Toegang Op het Spoor
  € 52
start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
10-01-23 Amersfoort 08:00 - 13:00 9 toon
 inschrijven