U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / beveiligingsvakbekwaamheden / emplacementsbeveiliging ebs-w
Beveiligingsvakbekwaamheden:
Emplacementsbeveiliging EBS-W
Omschrijving

De ingangseisen voor dit traject kunt u vinden in het certificeringschema Emplacementsbeveiliging EBS+ op SIMIS-W van de Stichting railAlert. Het examentraject bestaat uit twee praktijkexamens en het theorie-examen. Het tweede praktijkexamen wordt aansluitend aan de opleiding op locatie van Siemens in Braunschweig afgenomen.
 

Theorie-examen

Het theorie-examen is een schriftelijk examen dat bestaat uit 9 open vragen. De onderwerpen die getoetst worden kunt u vinden in het certificeringschema.
 

Praktijkexamen

Het praktijkexamens is verdeeld over twee locaties en vindt aansluitend aan de opleiding plaats. Deel 1 wordt afgenomen bij Railinfra Opleidingen in Amersfoort. Deel 2 wordt afgenomen bij Siemens in Braunschweig (Duitsland). Het praktijkexamen bestaat uit meerdere opdrachten. In deze opdrachten lokaliseert u een storing en lost u een storing op.
 

Kandidaten dienen binnen één jaar alle onderdelen met een positief resultaat af te leggen om in aanmerking te komen voor certificering. Het certificaat Emplacementsbeveiliging EBS+ op SIMIS-W heeft een geldigheidsduur van drie jaar.
 

Duur

Theorie-examen: 1 uur en 15 minuten

Praktijkexamen deel 1 (Amersfoort): 45 minuten

Praktijkexamen deel 2 (Braunschweig): 1 uur
 

Documenten

Bijzonderheden

Het examen gaat, i.v.m. de kosten van de praktijksituatie in Braunschweig, door bij minimaal vier kandidaten. De prijs voor het examen in Braunschweig is op aanvraag.

 

start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
Heb je interesse in het afleggen van dit examen?
Neem dan contact met ons op:

Telefonisch: 033 467 4392
Per e-mail: info@b-t-c.nl