U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / normenkader veilig werken / wb voorbereidende taken
Normenkader Veilig Werken:
WB Voorbereidende Taken
Omschrijving

De Werkplekbeveiliging Voorbereidende taken bereidt, in opdracht van de V&G-coördinator uitvoeringsfase, de veiligheidsorganisatie van het werk t.a.v. aanrijd- en elektrocutiegevaar voor.

Toelatingsvoorwaarden
Voor toelating tot het certificeringstraject geldt dat de medewerker een dienstverband moet hebben met een gecertificeerd werkplekbeveiligingsbedrijf, een gecertificeerd personeelssteller of deelnemer is aan een maatschap die gecertificeerd is als personeelsteller.

Onderdelen certificeringstraject
Het certificeringstraject voor de taak Werkplekbeveiliging Voorbereidende taken bestaat uit een kennistoets en een praktijkbeoordeling.

 


Kennistoets
De kennistoets bevat vragen over de voorwaardelijke voor de dagelijkse taakuitvoering benodigde kennis. De kennistoets wordt digitaal aangeboden en afgenomen.

Praktijkbeoordeling
De praktijkbeoordeling is een beoordeling van de vakbekwaamheid gebaseerd op het observeren en controleren van de kandidaat tijdens de leer-/werkperiode. De praktijkbeoordeling wordt door een door de Stichting railAlert gecertificeerde praktijkbeoordelaar aan de hand van een beoordelingslijst van railAlert uitgevoerd. Deze beoordelingslijst is te downloaden vanaf de website van railAlert.

De kandidaat mag zijn taak tijdens de leer-/werkperiode van maximaal 6 maanden uitvoeren onder direct toezicht en begeleiding van een voor de veiligheidstaak gecertificeerde en ervaren collega. De kandidaat moet hiertoe aantoonbaar beschikken over een bewijs van slagen van de kennistoets.

Ingevulde en ondertekende beoordelingslijsten dienen digitaal door ingelogde contactpersonen via www.b-t-c.nl te worden geüpload.

Certificaten
Wanneer bepaalde combinaties van  onderdelen met een positief resultaat zijn afgesloten, ontvangt de kandidaat één of meer certificaten (één certificaat per beveiligingssysteem). Klik hier voor een schematisch overzicht van af te leggen onderdelen/te behalen certificaten.

 

Onderdeel      Prijs
  • Kennistoets WBV
  € 184 (tot 01-03-2022)
  • Praktijkbeoordelingslijst WBV
  € 52 (tot 01-03-2022)
start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
02-12-21 Amersfoort 09:30 - 10:30 0 toon vol
09-12-21 Amersfoort 15:30 - 16:30 0 toon vol
13-12-21 Amersfoort 14:00 - 15:00 0 toon vol
18-01-22 Amersfoort 10:00 - 11:00 0 toon vol
08-03-22 Amersfoort 10:00 - 11:00 6 toon
 inschrijven