U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / normenkader veilig werken / hercertificering veiligheidsman/grenswachter
Normenkader Veilig Werken:
Hercertificering Veiligheidsman/Grenswachter
Omschrijving

Het hercertificeringstraject voor de taken van de Veiligheidsman/Grenswacht (VHM/GRW) bestaat uit de volgende onderdelen:

 

Praktijkbeoordeling

De praktijkbeoordeling is een beoordeling van de vakbekwaamheid gebaseerd op het observeren en controleren van de kandidaat tijdens de leer-/werkperiode. De praktijkbeoordeling wordt door een gecertificeerd praktijkbeoordelaar uitgevoerd aan de hand van een beoordelingslijst van de Stichting railAlert, te downloaden vanaf de website van de Stichting railAlert. Ingevulde en ondertekende beoordelingslijsten dienen digitaal door ingelogde contactpersonen via www.b-t-c.nl  te worden geüpload.

 

Verklaring van de werkgever

De werkgever stelt een verklaring op, waarin staat dat de kandidaat voldoet aan de voorwaarden voor verlenging van het certificaat. Deze dient ook digitaal door ingelogde contactpersonen via www.b-t-c.nl  te worden geüpload.

 

Geldigheidsduur

Het certificaat Veiligheidsman/Grenswacht heeft een geldigheidsduur van drie jaar.

Bijzonderheden

Voorwaarden voor hercertificering

De medewerker:

  • voldoet aan de eisen van medische en psychologische geschiktheid
  • heeft een dienstverband met een gecertificeerd werkplekbeveiligingsbedrijf, een gecertificeerd personeelssteller of is deelnemer van een maatschap die gecertificeerd is als personeelssteller
 

Onderdeel      Prijs
  • Hercertificering Veiligheidsman/Grenswachter Praktijkbeoordeling
  € 50 (tot 01-01-2023)