U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / normenkader veilig werken / veiligheidscommunicatie trein
Normenkader Veilig Werken:
Veiligheidscommunicatie Trein
Omschrijving

Het certificaat Veiligheidscommunicatie is vanaf 1 mei 2019 een onderdeel van de certificering van de taken:

- BBD

- LLV

- LWB

Het certificeringstraject voor het certificaat Veiligheidscommunicatie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Simulatietoets Veiligheidscommunicatie
  • Praktijkbeoordeling

 

Simulatietoets Veiligheidscommunicatie

Er zullen twee tot drie casussen worden gespeeld van in totaal maximaal 20 minuten. De casustoets wordt afgenomen door beoordelaars van de Stichting railAlert/BTC. De toets is gericht op de vakbekwaamheidseisen 1, 2 en 5 (zie certificeringschema). De casussen zijn gericht op de verschillende taken. Bij inschrijving dient de taak te worden aangegeven. Wanneer een medewerker meerdere taken uitvoert, dan is de hiërarchie voor de casussen: BBD, LLV, LWB. 

 

Praktijkbeoordeling Veiligheidscommunicatie

De praktijkbeoordeling is in het bijzonder gericht op de gedragsaspecten (vakbekwaamheidseisen 4 en 5) en het kunnen werken met de bij de werkgever in gebruik zijnde communicatiemiddelen. De beoordeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd praktijkbeoordelaar NVW van het bedrijf. Bij het beoordelen maakt de praktijkbeoordelaar gebruik van de beoordelaarsinstructie en praktijkbeoordelingslijst, welke zijn te downloaden van de website van de  Stichting railAlert. Ingevulde en ondertekende beoordelingslijsten dienen digitaal door ingelogde contactpersonen via www.b-t-c.nl  te worden geüpload.

 

Het certificaat wordt door het BTC verstrekt als de uitslag van de simulatietoets voldoende is, en een positieve praktijkbeoordeling is ontvangen.

 

Vanaf 1 mei 2019 is de geldigheid van het certificaat 3 jaar.

Duur

Simulatietoets: 40 minuten (inclusief voorbereiding en feedback)

Documenten

Het nieuwsbericht, de overgangsregeling, het certificeringschema, het Reglement Beoordeling van Vakbekwaamheid, de praktijkbeoordelingslijst en de beoordelingsinstructie kunt u vinden op de website van de  Stichting railAlert.

Bijzonderheden

Het certificaat Veiligheidscommunicatie is verplicht voor de taken BBD, LLV, LWB. Een certificaat voor deze taken wordt uitsluitend afgegeven als de kandidaat in het bezit is van een geldig certificaat Veiligheidscommunicatie.

 

start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
12-04-19 Amersfoort 13:00 - 15:00 0 toon vol