U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / normenkader veilig werken / veiligheidscommunicatie
Normenkader Veilig Werken:
Veiligheidscommunicatie
Omschrijving

Het certificeringstraject voor het certificaat Veiligheidscommunicatie bestaat uit de volgende onderdelen:

 

Simulatietoets Veiligheidscommunicatie

Er zullen twee tot drie casussen worden gespeeld van in totaal maximaal 20 minuten. De casustoets wordt afgenomen door beoordelaars van de Stichting railAlert/BTC. De toets is gericht op de vakbekwaamheidseisen 1, 2 en 5 (zie certificeringschema). 

 

Praktijkbeoordeling Veiligheidscommunicatie

De praktijkbeoordeling is in het bijzonder gericht op de gedragsaspecten (vakbekwaamheidseisen 4 en 5) en het kunnen werken met de bij de werkgever in gebruik zijnde communicatiemiddelen. De beoordeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd praktijkbeoordelaar NVW van het bedrijf. Bij het beoordelen maakt de praktijkbeoordelaar gebruik van de beoordelaarsinstructie en praktijkbeoordelingslijst, welke zijn te downloaden van de website van de  Stichting railAlert. Ingevulde en ondertekende beoordelingslijsten dienen digitaal door ingelogde contactpersonen via www.b-t-c.nl  te worden geüpload.

 

Het certificaat wordt door het BTC verstrekt als de uitslag van de simulatietoets voldoende is, en een positieve praktijkbeoordeling is ontvangen.

 

Voor de geldigheid van het certificaat, zie hoofdstuk 2.3 van het certificeringschema Veiligheidscommunicatie.

Duur

Simulatietoets: 30 minuten (inclusief voorbereiding en feedback)

Documenten

Het certificeringschema, het Reglement Beoordeling van Vakbekwaamheid, de praktijkbeoordelingslijst en de beoordelingsinstructie kunt u vinden op de website van de  Stichting railAlert.

Bijzonderheden

Het certificaat Veiligheidscommunicatie is op dit moment alleen verplicht voor de functie van Leider Werkplekbeveiliging. LWB-ers die na 1 maart 2011 hun certificaat hebben gehaald, moeten tevens beschikken over het certificaat Veiligheidscommunicatie om ingezet te mogen worden.

 

Onderdeel      Prijs
  • Veiligheidscommunicatie Simulatietoets LWB
  € 347 (tot 01-03-2019)
  • Veiligheidscommunicatie Praktijkbeoordeling
  € 53 (tot 01-03-2019)
start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
22-02-19 Amersfoort 09:00 - 12:00 4 toon
 inschrijven